فریم ورک Angularjs یکی از قدرتمندترین، بهترین و سریعترین چهارچوبها برای کدنویسی جاوا اسکریپت است که توسط گوگل پشتیبانی و عرضه شده است. چهارچوب انگولار جی اس در واقع ساختاریافته است و میتوانید با استفاده از آن بهراحتی وب اپلیکیشن، وبسایت و همینطور صفحات توسعهیافته طراحی کنید. در کنار این موضوع اوپن سورس بودن این سیستم و چهارچوب میتواند به داد توسعه دهندگان برسد که هر تغییری که مایل هستند را در آن ایجاد کنند. علاوهبرآن در حال حاضر بیش از 30 درصد طراحان رابط کاربری از انگولار برای ساخت رابط کاربری استفاده میکنند. همین موضوع نشان میدهد که فریم ورک Angularjs بسیار قدرتمند، بینظیر و قابلاعتماد است.
در کنار این موضوع فریم ورک انگولار جی اس بر پایه MVC طراحی شده است. شاید هنوز برای شما این پرسش در ذهن وجود داشته باشد که در نهایت فریم ورک Angularjs چه کمکی به ما در حوزه طراحی سایت و وب میکند. باید عرض کنیم که چهارچوب انگولار جی اس در واقع به شما این اجازه را میدهد که از HTML برای ساخت یک زبان الگو استفاده کنید و آن را گسترش دهید. جلوههای ویژهای به گرافیک سایت خود اضافه کنید و در توسعه رابط و تجربه کاربری نیز هوشمندتر عمل کنید.

مهمترین ویژگیهای فریم ورک Angularjs
ویژگیها و مزایای زیادی در این فریم ورک وجود دارد که آن را از مابقی گزینههای موجود متمایزیم سازد. اول این که میتوانید اتصال دادهها را بهراحتی با استفاده از آن انجام دهید. Data binding یکی از مهمترین خاصیتهای این فریم ورک است. شما میتوانید بدون این که نیاز باشد صدها خط کد جاوا اسکریپت بنویسید، از جامعه بزرگ برنامهنویسی این فریم ورک استفاده کرده و سایت خود را با 50 درصد سرعت بیشتر حداقل در بخش فرانتاند، پیش ببرید. از طرفی فریم ورک جاوا اسکریپت موردنظر ما در گیت هاب نیز محبوبیت زیادی دارد و می توانید کامیونیتی وسیعی را برای آن بیابید.
ماژولار بودن و امکانات مسیریابی
در چهارچوب انگولار جی اس، مسئله مسیریابی خیلی سریعتر و بهتر مدیریت میشود. با استفاده از این سیستم شما میتوانید قالب سایت خود را به چند بخش تقسیم کنید و بهراحتی قسمتهای تک صفحهای را به ریشه اصلی سایت وصل کنید.
ماژولار بودن نیز یکی دیگر از خاصیتهای مهم در این فریم ورک است. بهجای این که بخواهید از داکیومنتهای سنگین جاوا اسکریپت استفاده کنید، بهراحتی میتوانید قابلیتهای موردنیاز را در ماژولهایی که برای چهارچوب انگولار جی اس مدیریت نموده و با شرایط بهتری از کدهای خود محافظت کنید.
مهمترین مزایای چهارچوب انگولار جی اس
از طرفی دیگر، فریم ورک Angularjs، مزایای زیادی دارد. میتوانید از ابزار تست رایگان آن استفاده کنید. با استفاده از حالت ابزار تست این فریم ورک شما میتوانید بهراحتی پیشازاین که پروژه را بهصورت نهایی اجرا کنید، در هر بخش از آن خروجی بگیرید.
مزیت دیگر تزریق وابستگی یا اصطلاحاً Dependency Injection است. در فریم ورک Angularjs شما برای این که به خدمات اصلی دست پیدا کنید کافی است که سرویس و خدمت موردنظر را بهعنوان یک پارامتر به دادههای خود اضافه کرده و سپس خود این مجموعه نرمافزاری تمامی دستورات را تشخیص میدهد. در نهایت خدمت موردنیاز بهصورت خروجی به شما ارائه میشود.
یادگیری آسان فریم ورک Angularjs
یکی از مهمترین مزایایی که باعث میشود بسیاری از شرکتهای برنامهنویسی و استارتاپها از شما فریم ورک Angularjs را بهعنوان یکی از رکنهای اصلی رزومه بخواهند، آسان بودن یادگیری است. در واقع پیادهسازی آن اصلاً چیز پیچیدهای نیست. اگر قبلاً با HTML, CSS و همینطور جاوا اسکریپت کارکردهاید نگران نباشید، میتوانید بهراحتی چهارچوب انگولار جی اس را نیز یاد بگیرید. دورههای آموزشی زیادی چه در یوتیوب و چه در رسانههای ایرانی برای یادگیری انگولار در دسترس شماست.
مدیریت بهینه اتصالات و معماری MVC در فریم ورک Angularjs
همه چیز در فریم ورک Angularjs بهینه است. بسیاری از توسعه دهندگان معمولاً کدنویسی خود را به حالت ویو، مدل و کنترل تقسیمبندی میکنند. ازاینرو فریم ورک انگولار جی اس در این زمینه پیشرو عمل کرده است. میتوانید چهارچوب کد را به طور خودکار ادغام کنید و در نهایت برای توسعهدهندهای که در حال طراحی UI است، بسیار آسانتر خواهد بود که پایگاهداده و صفحات خود با استفاده از MVC کنترل کند.

معایب و مشکلات فریم ورک Angularjs
بههرحال هر فریم ورک و زبان برنامهنویسی نقصها و مشکلات خاص خود را داراست. در فریم ورک Angularjs شما نمیتوانید به طور صددرصدی از بهینهسازی سئو استفاده کنید. به همین خاطر است که سایت GTMetrix نمره خوبی به سایتهایی که از انگولار استفاده میکنند نمیدهد. ضمن این که فکر نکنید چون گوگل از انگولار استفاده کرده است، در نتیجه بهترین برای توسعه جاوا اسکریپت است.
اینترنت اکسپلورر بهعنوان یک مرورگر قدیمی و شناخته شده البته در ارگانهای دولتی و سازمانهای ایرانی چهارچوب انگولار را پشتیبانی نمیکند که البته این در سال 2022 خیلی اهمیتی ندارد. در نهایت فریم ورک Angularjs به شما برای انجام یک کار، دستورات زیادی را ارائه میدهد که میتوانید از آنها استفاده کنید. این موضوع سبب سردرگمی توسعهدهنده وب و یا اپلیکیشن در پروژههای بزرگ میشود.

چگونه انگولار را یاد بگیریم؟
معمولاً این پرسش مطرح میشود که چگونه میتوانیم فریم ورک انگولار جی اس را یاد بگیریم و آیا لازم است که حتماً برای بهکاربردن آن در پروژههای بزرگ، در این فریم ورک حرفهای شویم؟ باید عرض کنیم که بهعنوان پیشنیاز یادگیری الگوهای توسعه انگولار، شما نیاز به جاوا اسکریپت و تایپ اسکریپت خواهید داشت. ضمن این که بهتر است حداقل یک پروژه معمولی یا یک صفحه فرانت برای یک وبسایت طراحی کرده باشید. ضمن این که برای بهکارگیری فریم ورک Angularjs لازم است که در آن حرفهای شوید. در غیر این صورت در مسئله سئو، بهینهسازی وبسایت و افزایش سرعت لود و یا همان سرعت اجرای صفحات وب با مشکل برخورد میکنید.
شما برای اجرا و یادگیری فریم ورک انگولار جی اس نیاز به نصب و راهاندازی node و npm و همینطور راهاندازی انگولار خواهید داشت. بهراحتی میتوانید با استفاده از چهارچوب انگولار جی اس صفحات وب، اپلیکیشنهای تحت وب و همینطور قالب و رابط کاربری بسازید. اگر تاکنون تجربه نوشتن جاوا اسکریپت داشتید، پس از بهرهگیری از انگولار متوجه میشوید که تا چه حد بهینه است و میتواند در قالبسازی فیلترها به شما کمک کند.
منبع: angularjs.org